Teaching

Muziekclub Leidschendam-Voorburg

Vanuit mijn werk als combinatiefunctionaris muziek in de gemeente Leidschendam-Voorburg wilde ik de wereld van de muziekvereniging naar de leerlingen op de basisschool halen. Iedereen moet muziek kunnen maken! Vanuit deze visie ben ik de Muziekclub gestart, laagdrempelig starten met muzieklessen tegen een toegankelijk tarief! En..gewoon op school, in de buurt. 

De Muziekclub bestaat inmiddels al bijna 4 jaar en nog steeds met veel plezier en succes! De leerlingen krijgen persoonlijke aandacht met oog voor techniek, noten lezen en links naar de hedendaagse muziek en interesses van de leerling. Elke leerling krijgt een methode die is afgestemd op zijn of haar leerstijl. 

De Muziekclub werkt met leskaarten van 10 lessen. Na deze 10 lessen besluit je of je verder wilt gaan op het instrument of misschien een ander instrument wilt kiezen. Geen verplichtingen of contracten, dus voldoende flexibiliteit in het kiezen van jouw muziekles. Het mooiste is natuurlijk wel om een jaar vol te maken. Zo leer je pas echt goed het instrument onder de knie te krijgen. 

Op woendagmiddag worden er lessen gegeven op piano, blokfluit (AMV) en zang. De lessen vinden plaats op de Emmausschool. 

Heeft u interesse gekregen? Stuur een mailtje via het contact formulier of  Mail naar de Muziekclub!

 

Vakleerkracht Muziek

Ik sta elke week met mijn voeten in de praktijk. Op diverse scholen geef ik muzieklessen als vakleerkracht muziek op de basisschool. Zingen met de kinderen vind ik het leukste om te doen, maar ook kan muziek erg verrassen: Hoe reageren leerlingen op bijzondere muziek? Hoe creëren ze zelf een muziekstuk op basis van machinegeluiden? Muziek is een mooi vak met veel verschillende aspecten die elk kind zou moeten kunnen ervaren!

 

Co-teaching en het coachen van groepsleerkrachten bij het geven van muziek

Sinds de Impuls Muziekonderwijs en het project Meer Muziek in de Klas (mede door koningin Máxima opgezet) besteden veel basisscholen meer aandacht aan het vak muziek op school. Ik geef intensieve en persoonlijke coaching en co-teaching bij het onder de knie krijgen van het vak muziek voor groepsdocenten. Bij elke docent stem ik persoonlijk af wat zijn of haar wensen zijn en wat de ontwikkelpunten of juist de sterke kanten zijn van de docent. Op die manier kan er constructief toegewerkt worden naar een prettige en veilige manier van gedegen muziekonderwijs. De combinatie van groepsleerkracht en vakleerkracht is erg inspirerend voor beide partijen en versterkt elkaar enorm. De kennis van de groepsdocent over de leerlingen en de groepsdynamiek en de kennis van het vak muziek van de vakdocent zijn een win-win situatie in de klas en bezorgt beide partijen veel plezier. 

Heeft u interesse in een co-teaching en coachingstraject om het muziekonderwijs op uw school een boost te geven? Ik denk graag met u mee over de mogelijkheden!

Bekijk ook mijn workshops eens en stuur me een mailtje: Mail Marysia!

 

Workshop muziek in de klas - voor groepsleerkrachten in het basisonderwijs

Vindt uw team het moeilijk om muziek te maken in de klas? Of zou u een studiemiddag willen besteden aan bijvoorbeeld de basis van gitaar spelen? 
Mail me en we bespreken de opties! 

Voorbeelden van workshops:

- Zingen met team: versterken van je zangkennis en zekerheid in zingen, snelle tips voor in de klas

- Gitaar akkoorden in de klas: direct toepasbare akkoorden en liedjes

- Hoe gebruik ik instrumenten in de muziekles? Over orde, organisatie en creativiteit

Componeren met leerlingen - simpele en snelle resultaten met componeertools

Mail Marysia!