Teaching

Muziekclub Leidschendam-Voorburg
Al bijna 10 jaar ben ik actief als muziekdocent in het basisonderwijs. In 2007 ben ik gestart als AMV docent bij muziekvereniging Sint Caecilia in Voorburg. Vanuit daar ben ik doorgegroeid als combinatiefunctionaris of ook wel cultuurcoach van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ik heb daardoor een groot netwerk in de gemeente en veel ervaring met diverse partijen (scholen, gemeente, muziekverenigingen, etc.) en met diverse activiteiten in het lesgeven.

Uiteindelijk ben ik voor mezelf begonnen en heb ik de Muziekclub Leidschendam-Voorburg samen met Stijn van Lier (ook afgestudeerd Docent Muziek) gestart.

Nog steeds met veel plezier geven wij leerlingen zoveel mogelijk groepsgewijs les voor eerlijke tarieven en met veel passie een persoonlijke aandacht.

De leerlingen kunnen bij ons op woensdagmiddag lessen volgen op de volgende instrumenten: piano, zang, gitaar, saxofoon, dwarsfluit, klarinet en ook AMV lessen (algemene muzikale vorming). De lessen worden gegeven in groepjes van 2, 3 of maximaal 4 leerlingen. Het is altijd gezellig op les, de leerlingen stimuleren elkaar en leren ook samen spelen en naar elkaar luisteren. Uiteraard is er genoeg aandacht voor ieders persoonlijke niveau. 

Wij werken met leskaarten van 10 lessen. Na deze 10 lessen besluit je of je verder wilt gaan op het instrument of misschien een ander instrument wilt kiezen. Geen verplichtingen of contracten, dus voldoende flexibiliteit in het kiezen van jouw muziekles. Het mooiste is natuurlijk wel om een jaar vol te maken. Zo leer je pas echt goed het instrument onder de knie te krijgen. 

Eén a twee keer per jaar organiseren Stijn en ik ook een voorspeelavond. Op die avond mogen ouders, broertjes, zusjes, opa's, oma's, komen kijken naar wat de leerlingen hebben geoefend tijdens de muziekles. Deze avonden zijn altijd druk bezocht en altijd een feestje!

Heeft u interesse gekregen? Stuur een mailtje via het contact formulier of  Mail naar de Muziekclub!

Workshop op school

Door mijn ervaring in lesgeven op diverse middelbare scholen, weet ik hoe je deze doelgroep moet aanspreken. 
Heeft uw school een cultuurklas en wilt u een workshop zang in plannen? U krijgt een op maat gemaakte workshop en veel ideëen voor deze lessen. 
U kunt hierbij denken aan een workshop zangtechniek, aandacht voor meerstemmig zingen, ademsteun, podiumpresentatie, maar ook bandcoaching voor een voorspeelavond bijvoorbeeld. 

Op basisscholen werk ik graag op projectbasis. Heeft u problemen bij het instuderen van de zang van de eindmusical? Weten uw leerlingen zich geen houding te geven op het podium? Of heeft u binnenkort een open podium en zoekt u hierbij ondersteuning? Begeleiding op piano kan ook. Of bijvoorbeeld het instuderen van een gezamelijk lied voor de hele school. 

Heeft u interesse? In overleg kunnen we de workshop voor u op maat maken. 

Workshop muziek aan personeel 

Vindt uw team het moeilijk om muziek te maken in de klas? Of zou u een studiemiddag willen besteden aan bijvoorbeeld de basis van gitaar spelen? 
Mail me en we bespreken de opties! Mail Marysia!