Zang & piano

Al sinds ik 8 jaar ben speel ik piano. Eerst klassiek opgeleid, maar al snel begonnen de boogie woogies en blues me meer te trekken, 
Op de middelbare school ben ik het piano spelen gaan combineren met zingen en gaf ik steeds meer optredens op muziekavonden met bandjes. 
Sinds het conservatorium ben ik meer jazz georiënteerd geraakt en zing ik graag met mijn jazz combo bijzondere jazz stukken, die net iets eigentijdser zijn dan de standards uit het realbook. Silje Nergaard, Eva Cassidy, Ella Fitzgerald, Peggy Lee. Ik voel me met mijn stem thuis in de jazz muziek, maar zing ook nog steeds graag achter de piano popliedjes mee van de radio, of liedjes uit het songbook van Stevie Wonder, Jamie Cullum, Whitney Houston, Adele, Trijntje Oosterhuis. 

Close harmony zingen heeft mij altijd geraakt. Jarenlang heb ik bij Vocal Group Pitch Control gezongen en sinds kort ben ik verder gegaan met mijn eigen kwintet Orange Five. We zingen moeilijke jazz standards, swingende pop, kerstliedjes en ik arrangeer hiervoor regelmatig. 

Daarnaast zing ik regelmatig voor projecten in bigbands en harmonie orkesten als solist. 

Bij Muziekclub Leidschendam-Voorburg geef ik pianolessen en zanglessen aan leerlingen vanaf de basisschool leeftijd. Thuis geef ik privé zanglessen en pianolessen. 

Voor de klas als vakdocent muziek gebruik ik graag mijn piano om de leerlingen te begeleiden bij het zingen van liedjes. Zo kun je je eigen tempo bepalen en liedjes makkelijker vanaf een bepaald punt oppakken. Ook leren de leerlingen hoe het is om live begeleid te worden en anticiperen ze op dynamiek, tempo en toonhoogte tijdens het zingen.